Xledger i bygg og anlegg

«Xledger inneholder jo så mye mer enn hva vi håpet på, og det er vi er veldig fornøyde med.»
Stig André Berg
Daglig leder Vestviken Gruppen

Vestviken Gruppen med base i Hokksund eies og drives av de ansatte, som alle har lang og bred erfaring fra store entreprenørselskaper. Konsernet opplevde sterk vekst og vokste fra deres daværende økonomi- og regnskapssystem. De ønsket å flytte regnskapet til eget hus og benytte et helhetlig system som kunne dekke alle deres behov.

Vestviken Gruppen har samlet alt i Xledger

I jakten etter nytt økonomisystem valgte Vestviken Entreprenør å leie inn en ekstern konsulent. Kriteriene for det nye systemet var blant annet at det skulle være brukervennlig fra A til Å, skalerbart, ha god funksjonalitet for prosjektregnskap og prosjektadministrasjon, og integrert lønnsmodul.

Resultatet ble Xledger levert av økonomihuset VIEW Construct. Kombinasjonen av VIEW Constructs enestående bransjekunnskap og det ekte skybaserte ERP-systemet Xledger var avgjørende for valget.

«Vestviken var veldig klare og tydelige på hva de ville ha. Da er det jo ekstra gøy å kunne levere det de ønsket», smiler Øyvind Helljesen, daglig leder i VIEW Construct. Øyvind bistår i dag økonomiansvarlig i Vestviken med drift og support av Xledger.

Med et komplett ERP-system på plass føler Vestviken Entreprenør og Gruppen seg godt rustet for fremtiden. «Xledger inneholder jo så mye mer enn hva vi håpet på, og det er vi er veldig fornøyde med», forteller Stig André Berg, daglig leder.

Xledger gir innsikt og oversikt i alle prosjekter

Prosjektlederne i konsernet er stadig på farten, og jobber i Xledger både fra telefon og nettbrett. De benytter seg av egne produksjonskoder, som er lagt inn i prosjektet fra tilbudsgrunnlaget og følges hele veien til prosjektslutt. Nå kan de følge tallene i sanntid og har kontroll på «hele linjen» i prosjektene sine.

Timene i Vestviken Bemanning legges enkelt og raskt inn, bilagene føres automatisk og de kan enkelt hente ut rapporter.

«Nå er det så spennende å se likviditeten i prosjektet, at det er det siste vi sjekker om kvelden og det første vi sjekker om morgenen», sier Tim Øhman, daglig leder i Vestviken Betong & Tre.

Med Xledger og VIEW Construct er Vestviken rigget for vekst

Vestviken Entreprenør har flere store prosjekter i 100 millioners-klassen pågående, blant annet Svelvigen Brygge med 90 boliger og Pålsøya Park med over 200 boliger og garasjekjellere. Vekstkurven peker oppover og fra 2020 er konsernet utvidet med et bemanningsselskap. Med den unike konsernstrukturen som finnes i Xledger kan de raskt og enkelt legge opp nye firmaenheter. Automatiseringen og effektiviseringen som ligger til grunn gjør at de ikke har behov for å ansette flere ressurser på regnskap med det første.

Konsernet ser lyst på fremtiden og røper vekstplaner innenfor flere områder. «Om fem år har vi flere spennende utviklingsprosjekter i egen regi», sier Berg med et glimt i øyet.

Les flere suksesshistorier

Les flere suksesshistorier